COACHES

Coöperatie blauwe ogen u.a. is een multidisciplinair projectteam, bestaande uit architecten, bouwkundigen, energieadviseurs en financiële specialisten, dat de consument / opdrachtgever volledig begeleid en coacht in de adviseringsfase en de regie voert tijdens de uitvoeringsfase van de verduurzaming van een gebouw.
Wij zijn aanjagers van duurzaamheid en willen de mogelijkheden in de praktijk brengen. Onafhankelijk en volgens de wensen van een particulier, een bedrijf, een straat, een wijk, een dorp of een ander collectief.
Dat is ook de reden dat de initiatiefnemers en coaches van Coöperatie blauwe ogen u.a. als persoon deelneemt en niet namens een bedrijf.
In de verschillende fasen betrekt blauwe ogen verschillende deskundigen en adviseurs bij het proces. Per project wordt een coach aangesteld die de klant integraal adviseert en begeleidt bij de route van maatregelen. Het integrale advies en de routekaart voor de uitvoering komen tot stand door bespreking in het projectteam. De duurzaamheidscoach is het aanspreekpunt voor de opdrachtgever.
De opdrachtgever kan op die manier, volgens zijn/haar wensen, op een verantwoorde wijze, het thermische comfort van zijn gebouw verbeteren en verduurzamen. Het persoonlijke dossier kan de bewoner/eigenaar vastleggen in een door Meer met Minder opgezette website: www.woningdossier.nl. Hierdoor kan de eigenaar zijn eigen inspanningen borgen. Men mag er van uit gaan dat een woning met up-to-date woondossier in de toekomst meer zal opbrengen en sneller verkocht zal worden. Daarnaast kunnen we voor de opdrachtgever een onderhoudsboekje maken zodat de verduurzaming ook in de toekomst is geborgd.
Word ambassadeur van blauwe ogen als u met ons wilt samenwerken naar een duurzaam project.

WERKWIJZEMeer comfort met minder lasten?
Veel mensen willen hun woning veranderen, isoleren, verbeteren, alternatieve energiebronnen plaatsen, opnieuw inrichten of misschien wel een nieuwe woning bouwen. U weet, in grote of minder grote lijnen, hoe u uw huis wilt hebben. Daar heeft u lang over na gedacht. Bij het maken van plannen maken gaat u niet over 1 nacht ijs. Het gaat om de juiste keuzes te maken om deze wens concreet vorm te geven. Maar hoe vertaalt u uw wensen naar een mooie comfortabele en functionele woning, uw woning? Een woning is meer dan muren, kamers en een dak. Een woning is een omhulsel van ruimtes specifiek ontworpen voor hun functies zoals zitten, koken, slapen, baden, etc. en niet te vergeten de bewoners. De woning is comfortabel.
Goed bouwen begint bij u, de opdrachtgever.
Je (ver)bouwt waarschijnlijk maar eens in je leven en dan is het belangrijk dat je de juiste weg bewandeld. Daarom schakelt u een adviseur in die met u meedenkt. Coöperatie “blauwe ogen” kan u leiden en/of begeleiden (coachen) door de “jungle” van het bouwen en subsidies. Van het zoeken naar de juiste verbetering tot de oplevering van het gebouw. Daarmee kiest u voor deskundigheid, kwaliteit en een gezonde investering. Want het maatwerkadvies bepaalt de bouwkosten en de toekomstige onderhoudskosten. In de beginfase met de deskundige adviseur de juiste keuzes maken, kan u in de komende jaren geld besparen. 
De samenwerking tussen de opdrachtgever en de adviseur is intensief en duurt vaak meerdere jaren. Het is daarom belangrijk om de adviseur zorgvuldig te selecteren en de afspraken die u vervolgens met hem maakt op duidelijke wijze vast te leggen. De CR (Consumentenregeling) of DNR (De Nieuwe Regeling) is daarbij een goede handreiking.
Coöperatie “blauwe ogen” is een multidisciplinair team.
Woning- en utiliteitsbouw, verbouw, interieur- en kleuradvies en meubelontwerp: we doen het allemaal full-service. Van idee tot oplevering. Samen met een netwerk aan specialisten, aannemers en toeleveranciers. U geeft al het tijdrovende regel- en controlewerk uit handen.

VOORWAARDEDe Consumentenregeling (CR)
Rechtsverhouding Consument – Architect CR 2006 (kortweg CR 2006) is een afspiegeling van DNR 2005 en speciaal ontwikkeld voor kleine opdrachten. Het is een korte, toegankelijke en leesbare regeling die gericht is op kleine opdrachten. Tevens zijn er een aantal documenten aan te vragen die bij de regeling gebruikt kunnen worden.
CR 2006
CR2006 -aanvulling
schema investeringskosten

De Nieuwe Regeling (DNR)
De DNR is een standaardregeling voor het afsluiten van overeenkomsten tussen adviseurs en opdrachtgevers. De regeling is eenduidig, transparant en op de toekomst gericht en ontwikkeld door BNA en ONRI. Op deze pagina vindt u informatie over DNR 2005 en de Standaardtaakbeschrijving. Daarnaast kunt u verschillende documenten aanvragen die helpen bij het gebruik van de regeling. Het van toepassing verklaren van de DNR betekent dat we ook goed verzekerd is.
dnr-2011 ……………toelichting-DNR 2011

LINKS

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

verduurzaming is mensenwerk

Individueel, met jouw VVE straat of wijk